Löydä oma opiskelupolkusi

Kuopion alue tarjoaa nuorille ja aikuisille vilkkaan kaupunkielämän sekä laajan ja monipuolisen koulutus- ja opiskelutarjonnan. Kuopio on yksi valtakunnallisista osaamiskeskuksista ja merkittävä yliopistokaupunki.  Kampuksia löytyy Kuopiosta, Joensuusta, Varkaudesta, Iisalmesta ja Siilinjärveltä. Tekemistä riittää myös vapaa-ajalla ja asunnon saaminen ei aiheuta stressiä.

Korkea-asteen koulutusta tarjoavat Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Humak. Savonia-ammattikorkeakoulussa on 40 AMK- ja YAMK -koulutusta kuudelta eri alalta, uusimpana wellness-liiketoiminnan tradenomikoulutus. Itä-Suomen yliopisto (Kuopion ja Joensuun kampukset) on puolestaan Suomen monitieteellisin yliopisto 13 koulutusalalla ja 100 pääaineellaan.

Ammatillisen osaamisen laajasta tarjonnasta vastaavat Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon ammattiopisto sekä Portaanpään kristillinen opisto.  Koulutukset vastaavat mm. työelämän osaamistarpeisiin ja tekevät yhteistyötä teknologia-alan kärkiyrityksen kanssa.

Taiteesta, musiikista ja kulttuurista kiinnostuneet voivat opiskella taideaineita Sibelius-Akatemialla, Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Kuopion konservatoriossa.

Urheilijat saavat tarvittavaa tukea Kuopion alueen urheiluakatemiasta, jonka tavoitteena on mahdollistaa urheilijan päivittäisharjoittelu ja opiskelu parhaalla mahdollisella tavalla. Kuopion alueen urheiluakatemia on Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia.

Kuopiosta löytyy myös Pelastusopisto, joka on kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuinen pelastusalan koulutuspaikka harjoitusalueineen.

Katso muu Kuopion alueen koulutustarjonta.

Tsekkaa opiskelijoiden&tubettajien videot

>> tästä

Tärkeät linkit ja vinkit opiskelijalle:

Kuopion alueelta löytyy lähes 20 lukiota, mukaan lukien aikuislukio. Perinteisen lukio-opetuksen lisäksi lukiot tarjoavat monipuolista erikoislukio-opetusta. Myös kahden tutkinnon koulutus on mahdollista. Tutustu Kuopion alueen lukiotarjontaan: Kuopio, Siilinjärvi, Lapinlahti ja Kuvataidelukio, Portaanpää, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Tuusniemi, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki ja Vesanto